به دلیل افزایش دورکاری ناشی از همه گیری COVID-19، تا حدودی تقاضا برای متخصصان امنیت سایبری در سال های اخیر به طور چشمگیری افزایش یافته است. در سال 2021، تعداد پست های پر نشده امنیت سایبری در جهان به 3.5 میلیون رسید و پیش بینی می شود که این تعداد تا سال 2025 بدون تغییر باقی بماند. به عبارت دیگر، جهان برای متخصصان امنیت سایبری مستاصل است.
وقتی نوبت به استخدام یک شغل امنیت سایبری می رسد، مدیران استخدام بیشتر به مهارت هایی که شما دارید و گواهینامه هایی که تکمیل کرده اید اهمیت می دهند.
یک تحلیلگر امنیت سایبری چه کاری انجام می دهد؟
یک تحلیلگر امنیت سایبری، سیستم ها و پروتکل هایی را طراحی می کند تا حملات سایبری را قبل از وقوع متوقف کند. تحلیلگران امنیت سایبری علاوه بر شناسایی آسیب پذیری ها، سایر کارکنان را نیز در شیوه های امنیتی خوب آموزش می دهند. مجرمان می توانند کارکنان را مورد هدف قرار دهند و از کمبود دانش آنها سوء استفاده کنند، بنابراین مهم است که مطمئن شویم همه افراد سازمان اصول را درک می کنند.
چگونه می توانید بدون هیچ تجربه ای وارد امنیت سایبری شوید؟
شما می توانید بدون مدرک دانشگاهی، آموزش امنیت سایبری دریافت کنید.
با مبانی آشنا شوید
اگر در این زمینه کاملاً تازه کار هستید، باید از ابتدا شروع کنید. این به معنی مطالعه تکنیک هایی است که متخصصان امنیت سایبری برای محافظت از شبکه و داده های شرکت خود استفاده می کنند. در اینجا، ما زمینه های اصلی که برای کسب دانش در موارد زیر نیاز دارید فهرست می کنیم:
- محرمانه بودن، یکپارچگی، در دسترس بودن (سه گانه CIA )
سه گانه CIA مدلی است که سه عنصر اساسی یک سیاست امنیتی مؤثر را ترسیم می کند. محرمانه بودن به قوانینی اشاره دارد که دسترسی به اطلاعات را محدود می کند، یکپارچگی تضمین کننده قابلیت اطمینان اطلاعات است و در دسترس بودن دسترسی افراد به اطلاعات مورد نیاز را تضمین می کند.
- مدیریت ریسک
تا زمانی که نقاط ضعف شناسایی نشود، نمی توان با آنها مقابله کرد. مدیریت ریسک به فرآیند یافتن، تجزیه و تحلیل و نظارت بر خطرات امنیتی بالقوه اشاره دارد.
- امنیت داده و شبکه
یک اصطلاح جامع برای سیستم هایی است که از شبکه و داده های یک شرکت محافظت می کنند. این اصطلاح می تواند به نرم افزار و سخت افزار، به علاوه پروتکل هایی که برای محدود کردن و دسترسی به داده ها ایجاد شده اند، اشاره داشته باشد.
- کنترل امنیتی
کنترل امنیتی اصطلاحی است که برای توصیف اقداماتی که هدف آن محافظت از محرمانه بودن و یکپارچگی مجموعه ای از داده هاست استفاده می شود.
- ارزیابی تهدید و آسیب پذیری
این به تجزیه و تحلیل سیستم های یک شرکت برای تعیین آسیب پذیری ها و شناسایی مناطق پر خطر اشاره دارد.
- بازیابی
بازیابی به روش هایی اشاره دارد که برای بازیابی داده هایی که در طول حمله یا خرابی سیستم از بین رفته یا در معرض خطر قرار گرفته اند، استفاده می شود.
از منابع آنلاین استفاده کنید
اینترنت گنجینه ای از منابع برای دانشجویان امنیت سایبری است. دانش اضافی که می توانید از امنیت سایبری خود آموز به دست آورید واقعاً می تواند شما را از کسانی که فقط دوره های مورد نیاز را تکمیل می کنند متمایز کند.
یک تخصص و مسیر شغلی ایده آل پیدا کنید
فناوری توسط شرکت ها در هر کشور و بیشتر صنایع استفاده می شود، به این معنی که مکان های زیادی وجود دارد که می توانید به عنوان یک متخصص امنیت سایبری به آنجا بروید. تحقیق در مورد نوع کار دلخواه و شرکتی که در آن می خواهید کار کنید، گامی مهم در حرکت شما به سمت ورود به صنعت است.
یک bootcamp را کامل کنید
مدارک دانشگاهی تنها شکل پذیرفته شده آموزش در مورد صنعت فناوری نیست. هر کس ترجیحات یادگیری خود را دارد و بد نیست مسیری که برایتان مفید است را دنبال کنید.
صدور گواهینامه را دنبال کنید
گواهینامه ها استانداردی از دانش و مهارت را ارائه می دهند که برای شرکت ها در طول فرآیند استخدام بسیار مفید است. در صنعت امنیت سایبری، گواهینامه ها از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند و بسیاری از مشاغل پردرآمد در کنار تحصیل به گواهینامه های خاصی نیاز دارند.
کمی تجربه عملی به دست آورید
تجربه عملی هم برای پیشرفت شما به عنوان یک متخصص امنیت سایبری و هم برای رزومه شما بسیار ارزشمند است. با این حال، تجربه عملی نیازی به تجربه پرداختی ندارد.
- کارهای داوطلبانه انجام دهید
- یک دوره کارآموزی را دنبال کنید
- روی پروژه های مستقل کار کنید
- یک نمونه کار بسازید
یک مربی پیدا کنید
هیچ راه درستی برای یافتن مربی وجود ندارد و یک مربی ارزشمند نیز نیازی به رسمی بودن ندارد. پیدا کردن یک متخصص ماهر از طریق یک دوره کارآموزی یا مدرسه، که مایل به پاسخگویی به سوالات شما باشد برای پیشرفت شما بسیار مفید خواهد بود.
یک شبکه قوی بسازید
یک شبکه خوب همچون LinkedIn و جوامع و کنفرانس ها می تواند ارزش بی پایانی از جمله فرصت های شغلی آینده را ارائه دهد.رزومه خود را شخصی کنید و برای مشاغل سطح ورودی درخواست دهید.
هنگامی که شروع به جستجوی شغل می کنید، یک نکته بسیار مفید این است که رزومه خود را برای هر برنامه ای که ایجاد می کنید شخصی سازی کنید. شرح شغل را بخوانید، در مورد شرکت تحقیق کنید و رزومه خود را مطابق با نیازهای دقیق آن قرار دهید.
این به برجسته شدن رزومه شما کمک می کند، زیرا شامل تعداد زیادی از کلمات کلیدی و مهارت هایی است که به استخدام کنندگان دستور داده شده است که به دنبال آن باشند.
مهارت های ضروری برای یک متخصص امنیت سایبری
در این بخش، فهرستی از مهارتهای اساسی را که باید قبل از آماده شدن برای اولین کار خود پوشش دهید، ارائه میکنیم. این فهرست مهارت ها می تواند برای نوشتن رزومه، اظهارات شخصی و نامه های پوششی نیز مفید باشد.
- مهارت های فنی
یک کارشناس امنیت سایبری باید در زمینه های زیر مهارت داشته باشد:
- زبان های برنامه نویسی
- سیستم های عامل
- مدیریت ریسک
- واکنش و رسیدگی به حادثه
- معماری امنیتی
- مهندسی معکوس
- رمزنگاری
- تجزیه و تحلیل
- مهارت های نرم
اینها افراد و مهارت های عملی هستند که به شما امکان می دهند یک محیط حرفه ای را هدایت کنید و برای آن ارزش ایجاد کنید.
- حل مسئله
- تفکر انتقادی
- ارتباط
- انعطاف پذیری و سازگاری
- دقت و توجه به جزئیات
- مدیریت استرس
- ماندگاری
- کار گروهی
چهار شغل امنیت سایبری سطح ورودی که می توانید بدون هیچ تجربه ای بدست آورید
امنیت سایبری به بخش های مختلف و نقش های جداگانه تقسیم می شود که توسط اعضای ارشد تیم پر می شود. برای نوجوانان بدون تجربه، بهترین نقش های مورد تقاضا، نقش های عمومی با طیف وسیعی از مسئولیت ها هستند. انتخاب های برتر به شرح زیر می باشد:
- تحلیلگر امنیت اطلاعات
به عنوان یک تحلیلگر امنیت اطلاعات، با تجزیه و تحلیل داده ها برای تهدیدات فعلی و نوظهور، به حفاظت از دارایی های شرکت کمک خواهید کرد. مهارت های مورد نیاز به شرح زیر می باشد:
- مدیریت ریسک
- تجزیه و تحلیل
- کار گروهی و ارتباط
- مدیریت هویت و دسترسی
- تحلیلگر حوادث / پاسخگو
واکنش دهنده های حادثه هشدارهای امنیتی بلادرنگ را رصد می کنند و در صورت وقوع به هشدارهای امنیت سایبری پاسخ می دهند. پس از حل مشکل، همچنین باید اقدامات متقابلی را برای جلوگیری از تکرار آن ایجاد کنید. مهارت های مورد نیاز به شرح زیر می باشد:
- CompTIA Security+
- مدیریت استرس
- ابزارهای صنعتی (مانند Splunk، MS Excel)
- آشنایی با عملیات واکنش به حادثه
- حسابرس فناوری اطلاعات
این وظیفه حسابرس فناوری اطلاعات است که شرکت ها را برای ممیزی های شخص ثالثی که دریافت می کنند، با اطمینان از مطابقت با استانداردهای صنعت آماده کند. مهارت های مورد نیاز به شرح زیر می باشد:
- تجزیه و تحلیل
- آشنایی با پروتکل های امنیتی و حریم خصوصی
- ارتباط (با حسابرسان و مشتریان)
- گزارش نویسی
- آزمونگر نفوذ
یک آزمونگر نفوذ بر هک اخلاقی سیستم های شرکت تمرکز می کند. این شامل استفاده از تکنیک های مورد علاقه مجرمان سایبری برای حمله به شبکه خود و تلاش برای مشخص کردن نقاط ضعف است. مهارت های مورد نیاز به شرح زیر می باشد:
- حل مسئله
- مهندسی معکوس
- کار گروهی
- دقت و توجه به جزئیات
چگونه بفهمم امنیت سایبری برای من مناسب است؟
تنها راه برای دانستن این است که آن را امتحان کنید. از دوره های رایگان مبتدی تا وبلاگ های جالب و کانال های سرگرم کننده یوتیوب، راه های آسان بسیاری وجود دارد که می توانید بدون صرف زمان یا هزینه زیاد، وارد حوزه امنیت سایبری شوید.
آیا تمایل به آشنایی با موقعیت شغلی کارشناس امنیت رایانه دارید؟اکنون بیاموزید.
آیا تمایل به آشنایی با موقعیت شغلی کارشناس فناوری اطلاعات دارید؟اکنون بیاموزید.
آیا تمایل به آشنایی با موقعیت شغلی تحلیلگر داده دارید؟اکنون بیاموزید.